Пн - Пт10:00 - 18:00
Офісм.Київ. проспект Перемоги 22, оф 38
Ми в соц. мережах

Як правильно вибрати бухгалтера

09.07.20220

Як визначити гарного бухгалтера

Дуже важливо ґрунтовно підходити до вибору бухгалтера. Є підприємства, які користуються послугами штатного фахівця, а є ті, що вдаються до послуг аутсорсингових компанійуслугам аутсорсинговых компаний.

На жаль, не всі можуть похвалитися позитивним досвідом роботи зі штатним бухгалтером. Це неминуче призводить до помилок та недоліків у роботі підприємства. Як правильно вибрати бухгалтера, щоб не помилитися та прийняти в команду справжнього професіонала?

Існують рекомендації, які можуть допомогти вибрати найманого бухгалтера.

  1. Постійна взаємодія із найманим бухгалтером. На перших етапах роботи у грамотного бухгалтера має бути багато питань щодо того, як раніше вівся облік на підприємстві. Йому можуть бути потрібні додаткові первинні документи для складання балансу та іншої необхідної звітності. Якщо таких питань у бухгалтера не виникає, це може свідчити про те, що надалі звітність буде складена неправильно. Це призведе до проблем під час перевірки.
  2. Грамотна організація ведення обліку та зберігання документації. У хорошого бухгалтера усі документи зберігаються у строгому порядку. Первинні документи мають бути розкладені по папках у хронологічному порядку та внесені до бази. На запитання, звідки взялася та чи інша цифра, бухгалтер повинен досить швидко відповісти. Якщо ж бухгалтер не може оперативно надати детальну інформацію за запитом, це може говорити про те, що в обліку безладдя.
  3. Професіонал перевіряє ще раз всі дані. Перевірити бухгалтера на увагу дуже просто. Можна дати йому договір або рахунок для оплати з умисною помилкою, наприклад у платіжних реквізитах. Професіонал швидко помітить помилку та усуне її. Якщо ж цього не станеться, то можна зробити висновок, що такий бухгалтер систематично допускатиме механічні помилки.
  4. Інформація про сферу минулої роботи бухгалтера. Ще на етапі співбесіди потрібно поцікавитись, у якій сфері бухгалтер працював раніше. Облік можна умовно поділити за складністю на 3 рівні. Сфера послуг-простий, торгівля – середній, виробництво – складний. Бухгалтеру з помилково швидко освоїти тонкощі складного рівня, якщо його досвід обмежується тільки простим рівнем.
  5. Досвід взаємодії з органами контролю. Досвід успішного проходження податкових перевірок є дуже важливим. Та й у повсякденній роботі бухгалтер повинен грамотно спілкуватися з представниками контролюючих органів, своєчасно відповідати на запити.
  6. Хороший та досвідчений бухгалтер має не просто виконувати механічну роботу. Він має знати чинне законодавство, цікавитися його змінами та пропонувати керівництву способи законної оптимізації податків. Завдяки таким знанням бухгалтера у підприємства за короткий період може суттєво знизитися податкове навантаження. Для цього він має впроваджувати свіжі та законні зміни у веденні обліку на фірмі.
  7. Порівняти скільки часу приділить бухгалтер з аутсорсу роботі з вашою фірмою з тим, скільки часу потрібно вашому штатному бухгалтеру. Ця інформація допоможе оцінити завантаженість вашого бухгалтера. Аутсорсер працює одразу з кількома підприємствами. Тому, якщо ваш бухгалтер постійно скаржиться на надмірну завантаженість, це може говорити про його некомпетентність або неправильну організацію робочого часу..
  8. Вартість послуг штатного бухгалтера. Необхідно поцікавитися ринковою вартістю бухгалтерських послуг за певного обсягу роботи. Якщо кандидат на посаду бухгалтера готовий працювати за занадто заниженою ціною – це демпінг. В результаті це може негативно позначиться на якості обслуговування. Хороший бухгалтер має отримувати гідну зарплату.
  9. Бухгалтер повинен чітко розуміти стратегію роботи саме на вашій організації. Досвідчений фахівець має не просто працювати за принципом аналогії, а постаратися привнести в організацію обліку щось нове. Те, що допоможе зробити його кращим і аналітичним.
  10. Систематичне складання звіту про виконану роботу. Бухгалтерія повинна спілкуватися з керівництвом та надавати інформацію у доступній формі. Бухгалтер повинен доносити до керівництва інформацію про можливі проблеми в обліку та пропонувати методи їх вирішення.

Знайти хорошого бухгалтера не так просто. Однак, дотримуючись наших простих порад, можна уникнути багатьох помилок. Бухгалтер – дуже цінний співробітник компанії. Саме він має повну інформацію про стан справ фірмі (її прибутковості чи збитковості). Він може допомогти уникнути величезної кількості проблем, включаючи податкові перевірки. Він має впевнено виконувати свою роботу та нести за неї відповідальність. Грамотна побудова бухгалтерського обліку в компанії – запорука її процвітання.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *

Про насAudit Sirius Plus
Понад 17 років надаємо послуги для малого та середнього бізнесу
03055, Україна, м.Київ проспект Перемоги 22, оф 38
https://auditsirius.com.ua/wp-content/uploads/2021/06/logo-gold-2021_montazhnaya-oblast-1.png
https://auditsirius.com.ua/wp-content/uploads/2021/06/coin-gold-2021-footer.png
Зворотний дзвінокЗалиште заявку!
Ми вам передзвонимо протягом 5 хвилин

    О насAudit Sirius Plus
    Более 16 лет оказываем услуги для малого и среднего бизнеса
    03055, Украина, г.Киев проспект Победы 22, оф 38
    НавигацияМеню
    Обратный звонокОставьте заявку!
    Мы вам перезвоним в течении 5 минут

      Розробка сайтуРазработка сайта My master

      © Auditsirius 2011-2023