Пн - Пт10:00 - 18:00
Офісм.Київ. проспект Перемоги 22, оф 38
Ми в соц. мережах

Що таке ФОП в Україні

09.07.20220

Держава пропонує різні форми організації бізнесу, які умовно розбивають на дві групи: ФОП чи ФОП та юридичних осіб. Реєстрація як ФОП має ряд переваг.

ФОП що це таке: поняття та розшифровка терміна

Що таке ФОП
ФОП чи ФОП – це форма ведення справ безпосередньо від імені громадянина. За законом реєструватися як підприємця вправі майже всі. Винятки стосуються вкрай малої кількості громадян та іноземних жителів країни.

Підприємцем стають особи, які мають повну дієздатність і пройшли реєстрацію. Закон дає право займатися бізнесом з 16 років, роблячи виняток із правила про набуття всіма громадянами повного обсягу прав з 18 років.

Людина допалена мати повну дієздатність. Якщо в людини навіть часткова недієздатність, їй не можна стає підприємцем. Причина у нездатності повною мірою відповідати за свої дії.

Якщо говорити про належність до тієї чи іншої держави, як підприємці виступають:

  • Власне громадяни України;
  • Іноземці, які проживають у країні на законних підставах;
  • Особи, які не мають громадянства України чи іншої країни, та які законно проживають на її території.

У випадку з іноземними громадянами або особами, які не мають статусу громадянина України чи іншої країни, реєстрація допускається за умови оформлення документів, що підтверджують імміграційний статус.

Майнова відповідальність ФОП перед іншими особами

Що таке ФОП (ФОП)? Це простий спосіб почати власний бізнес, але є і зворотний бік. На відміну від організаторів юридичної особи одразу включається повна відповідальність перед партнерами та державою всім власним майном. Стягнення накладається і на спільне з кимось майно (родичі, чоловік чи дружина і т.д.)

Багато хто не бажає усвідомлювати, що ведення бізнесу насамперед дії на власний страх і ризик. Ніхто не дає жодних гарантій успішного результату ведення справ.

Закон передбачає розповсюдження на підприємців процедури банкрутства – анулювання зобов’язань після погашення всіх або частини боргів за рахунок наявного майна. Перевага – списання всіх боргів незалежно від того, чи покрила прибуток від продажу майна всі борги.

Що таке ФОП в Україні: чи потрібний статутний капітал

Реєстрація фізичної особи як підприємця має дві переваги: процедура не зобов’язує займатися складанням статуту та його оформленням та формуванням статутного капіталу. Це аспекти, що стосуються виключно юридичних осіб.

Відсутність статуту пов’язана тим, що немає організації, яка має керуватися за певними правилами. Особисте майно підприємця є гарантією виконання виплати боргу при невдалому веденні справ.

Відсутність статуту та статутного капіталу та вирішення пов’язаних з ним питань спрощує документообіг та ведення звітності.

Важливість вибору системи оподаткування

Розшифровка ФОП
Якщо вивчити положення податкового законодавства, передбачається два способи будувати взаємини з державою: за загальною і за спрощеною схемою.

Загальна система – це, говорячи простою мовою, нарахування податку з отриманого прибутку. Нарахування та сплата податку провадиться згідно з періодичністю, встановленою ПК.

Простішою та зрозумілішою для середнього підприємця є спрощена система – вона зобов’язує виплачувати єдиний податок. Режимом можуть скористатися підприємці, які відповідають певним критеріям.

Закон передбачає кілька варіантів оподаткування за спрощеною системою. Різниця між варіантами спрощеного режиму в трьох параметрах:

  • Розмір щомісячної виплати;
  • Обмеження права наймати працівників;
  • Обмеження за видами діяльності.

Використовувати спрощену систему можна, якщо подати заяву про перехід на неї при поданні заяви на реєстрацію або до початку нового податкового періоду. Заява подається за місцем реєстрації місця проживання.

Ще одна виплата на користь держави – єдиний соціальний внесок. Обов’язок щодо його сплати виникає з реєстрації. Розмір виплат фіксований. Їх нарахування на відміну від податків ? йде незалежно від ведення діяльності та наявності доходу.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *

Про насAudit Sirius Plus
Понад 17 років надаємо послуги для малого та середнього бізнесу
03055, Україна, м.Київ проспект Перемоги 22, оф 38
https://auditsirius.com.ua/wp-content/uploads/2021/06/logo-gold-2021_montazhnaya-oblast-1.png
https://auditsirius.com.ua/wp-content/uploads/2021/06/coin-gold-2021-footer.png
Зворотний дзвінокЗалиште заявку!
Ми вам передзвонимо протягом 5 хвилин

    О насAudit Sirius Plus
    Более 16 лет оказываем услуги для малого и среднего бизнеса
    03055, Украина, г.Киев проспект Победы 22, оф 38
    НавигацияМеню
    Обратный звонокОставьте заявку!
    Мы вам перезвоним в течении 5 минут

      Розробка сайтуРазработка сайта My master

      © Auditsirius 2011-2023