Пн - Пт10:00 - 18:00
Офісм.Київ. проспект Перемоги 22, оф 38
Ми в соц. мережах

Що таке СПД

17.11.20220

Що являє собою СПД, розшифровка?

Підприємницька робота передбачає наступний важливий нюанс – бізнесмен самостійно веде справи, у роботі не бере участі стороння особа. Підприємець власними силами продумує всі моменти, реалізує завдання, бере на себе відповідальність за рентабельність бізнесу, його розвиток. Оптимальний вихід, що дозволяє вести підприємницьку діяльність – оформлення СПД.

Незважаючи на те, що таку форму ведення бізнесу називають ФОП, СПД є ширшим поняттям. Деякі майбутні бізнесмени реєструють саме ФОП з огляду на переваги: легка, швидка реєстрацію, проста система ведення управління організації.

Що ж являє собою СПД, як розшифровується поняття, абревіатура?

СПД – людина, яка має відповідну реєстрацію для ведення законного бізнесу в Україні. Як же розшифровується ця абревіатура? Під СПД мається на увазі особа підприємницької діяльності. Цією людиною може бути будь-яка фізична, юридична особа. Ототожнювати його, як ФОП неправильно. Тому підприємницьку роботу можна вести у таких форматах:

  • Без участі юридичної особи;
  • За участю юрособи.

Якщо у розвитку компанії не бере участі юридична особа, бізнес веде ІП чи ФОП.

Яка відповідальність покладається на третю особу у підприємницькій діяльності?

Спочатку відзначимо те, що СПД – поняття, що поєднує кілька типів ведення бізнесу. У процесі бере участь:

  1. Юридична особа (ТОВ, ВАТ, ПП, ЗАТ). Юрособу суворо контролюють державні інстанції, наприклад, податкова служба. Крім того, на нього покладається більше податків. Виділимо важливий плюс юридичної особи – за великих збитків юр. особа відповідає лише майном, що є власністю підприємства. Якщо активи фірми не здатні перекрити фінансові втрати, що виникли, вона оголошується банкрутом.
  2. Фізична особа – ФОП. Фізособа – приватний підприємець, який виконує розрахунок із третьою особою своєю власністю, навіть приватним майном.

Вибираючи форму підприємницької діяльності, відкриваючи СПД, враховуйте наведені моменти. Також не забувайте, що реєстрація за участю фізичної особи є ризикованим типом підприємництва. При виникненні великих збитків ви втратите свій бізнес, рухоме та нерухоме майно, навіть якщо воно було нажите у спільному шлюбі з чоловіком/дружиною (квартиру, заміський котедж, автомобіль тощо). При спільному володінні бізнесмен сплачує втрати лише своєю частиною власності.

Як формується статутний капітал під час реєстрації СПД?

З’ясовуючи, що являє собою СПД, чи вигідно здійснювати реєстрацію такої форми ведення приватного бізнесу, особлива увага приділяється наступному важливому моменту – під час реєстрації фізичної особи як підприємця немає необхідності створювати статут, капітал. Це вважається важливою перевагою у цьому виді оформлення компанії.

Для ФОП створювати статутний капітал необов’язково. Справа в тому, що фізична особа як підприємець користується своїм майном для успішного ведення бізнесу. За великих збитків підприємець також відповідає власним майном. Ось чому робота такого бізнесмена із формуванням статутного капіталу вважаються взаємовиключними речами.

Підприємці, коли реєструють компанію, не часто відкривають розрахунковий рахунок у банку. Також вони майже ніколи не замовляють виготовлення спеціального друку.

Якщо ви хочете дізнатися, що являє собою СПД в 2022 році Україна, хочете зрозуміти, як правильно здійснити реєстрацію цієї форми бізнесу самостійно, зверніться до професіоналів нашої юридичної фірми.

Основні переваги нашої фірми:

  • Оптимальна ціна послуг;
  • Обслуговування клієнтів Київ, область, вся територія України;
  • Юридична допомога за будь-яких обставин.

Крім цього, фахівці, які працюють у нашій компанії, зможуть роз’яснити кожен момент щодо реєстрації СПД. Вони допоможуть грамотно, оперативно оформити будь-яку форму підприємницької діяльності, наприклад, ТОВ, ФОП тощо. Детальніше ознайомитися про те «що таке СПД» ви можете на нашому офіційному YouTube каналі.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *

Про насAudit Sirius Plus
Понад 17 років надаємо послуги для малого та середнього бізнесу
03055, Україна, м.Київ проспект Перемоги 22, оф 38
https://auditsirius.com.ua/wp-content/uploads/2021/06/logo-gold-2021_montazhnaya-oblast-1.png
https://auditsirius.com.ua/wp-content/uploads/2021/06/coin-gold-2021-footer.png
Зворотний дзвінокЗалиште заявку!
Ми вам передзвонимо протягом 5 хвилин

    О насAudit Sirius Plus
    Более 16 лет оказываем услуги для малого и среднего бизнеса
    03055, Украина, г.Киев проспект Победы 22, оф 38
    НавигацияМеню
    Обратный звонокОставьте заявку!
    Мы вам перезвоним в течении 5 минут

      Розробка сайтуРазработка сайта My master

      © Auditsirius 2011-2023