Пн - Пт10:00 - 18:00
Офісм.Київ. проспект Перемоги 22, оф 38
Ми в соц. мережах

Як відкрити ФОП в Україні

17.11.20220

Щоб відкрити бізнес, невелику компанію, потрібна реєстрація ФОП.

ФОП – фізична особа, оформлена як підприємець. Отримавши такий статус, власник бізнесу, фірми працює прозоро, вчасно вносить вклад у податкову службу, що дозволяє йому уникнути штрафів.

Що потрібно для відкриття ФОП?

Як відкрити ФОП? Для процесу потрібні документи – паспорт, ідентифікаційний код. Заповнюючи заяву про реєстрацію ФОП, підприємець вносить дані із особистих документів, у результаті користується спрощеною системою оподаткування. Людина, яка має реєстрацію на території, що тимчасово окупована, обов’язково оформляє довідку ВПО.

Методи відкриття ФОП

Реєстрація ФОП здійснюється різними методами. Один із варіантів – проходження процедури онлайн. В інших випадках потрібне особисте відвідування відповідних інстанцій.

Оптимальний варіант реєстрації ФОП через програму «Дія». Метод зручний, безкоштовний, швидкий.

Реєстрації в «Дія»

Реєстрація через додаток онлайн вважається найсучаснішим, найкомфортнішим методом. Потрібно відкрити власний кабінет, зайшовши на веб-сайт «Дія». Для цього сканується спеціальний QR-код у смартфоні (перебуває в додатку) або вноситься електронний підпис. Підпис в електронному вигляді є у певних фінансових установах, наприклад, Приват Банку.

Зайшовши до особистого кабінету, необхідно знайти розділ «реєстрація ФОП». На сторінці докладно описано кожен етап, ми опишемо дії повторно.

  • Натисніть клавішу «Подати заяву»;
  • Відкрийте спеціальний бланк, внесіть потрібні дані;
  • Виберіть вид оподаткування.

Після внесення даних заява вирушить на ретельну перевірку. При правильному заповненні заяви через час у кабінеті порталу з’являється повідомлення про те, що ФОП зареєстровано. Також лист із підсумком надсилається на електронну пошту.

До особистого кабінету також додасться виписка з єдиного реєстру. Вона юридично засвідчується в електронному, письмовому вигляді.

Реєстрація через державного реєстратора

Державний реєстратор – особа, яка приймає, опрацьовує документацію оформлення ФОП. Місця розміщення реєстратора:

  1. ЦНАУ. Щоб зареєструвати ФОП, потрібно заздалегідь записатися приймання, дочекатися черги, зустрітися з фахівцем. Багато центрів мають сайт запису. Якщо він не працює, запис виконується в телефонному режимі або в ЦНАУ. У ЦНАУ доведеться надати дані паспорта, код. Також заповнюється заява про оформлення ФОП, людина переходить до спрощеної системи оподаткування. Коли заява подана, через добу підприємець отримує витяг Єдиного реєстру.
  2. Акредитована компанія. Якщо в населеному пункті немає ЦНАУ, можна скористатися послугами акредитованої компанії. На сайті Мінюс розміщено перелік таких фірм на території України. Оформити ФОП можна лише тій фірмі, де є відповідний розділ. Процедура реєстрації ФОП у такій компанії здійснюється як у ЦНАУ. Людина приносить пакет необхідних паперів, складає заяву, віддає її. Можна принести наперед заповнену заяву (завантажується на сайті Міністерства Юстиції).
  3. Органи місцевого управління. Державний реєстратор перебуває у місцевому самоврядуванні, наприклад, у районній адміністрації. Завітайте до найближчого органу самоврядування за місцем, де ви зареєстровані, попросіть оформити ФОП.

Реєстрація в нотаріальній конторі

Якщо вам не підходять методи реєстрації ФОП, зазначені вище, виконати процедуру можете через нотаріальну компанію. Єдиний мінус способу – доведеться внести певну плату за послугу. Мінімальна оплата нотаріуса за реєстрацію ФОП складає 1000 грн. Виконавець заповнить правильно заяву, проконсультує, підкаже, як відкрити ФОП.

Коли відмовляють оформляти ФОП?

Причин відмовити реєструвати ФОП кілька. Виділимо основні:

  • Заяву подала людина, яка не має повноважень;
  • До єдиного реєстру надійшов сигнал про відмову реєстрації;
  • Підприємець подав папери до неналежної компанії;
  • Фізичній особі тимчасово заборонено займатися підприємницькою роботою за встановленим законодавством;
  • У єдиному реєстрі держави є такий запис – людина раніше оформляла ФОП, занесена до загального списку;
  • Документи, які подає заявник, не відповідають правилам, вимогам законодавства нашої держави.

Після того, як надходить відмова, людина отримує назад папери. До документів про реєстрацію ФОП додається пояснення причин відмови. Для виправлення ситуації підприємець усуває помилки, недоліки, повторно відправляє необхідні документи, заяву для оформлення ФОП.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *

Про насAudit Sirius Plus
Понад 17 років надаємо послуги для малого та середнього бізнесу
03055, Україна, м.Київ проспект Перемоги 22, оф 38
https://auditsirius.com.ua/wp-content/uploads/2021/06/logo-gold-2021_montazhnaya-oblast-1.png
https://auditsirius.com.ua/wp-content/uploads/2021/06/coin-gold-2021-footer.png
Зворотний дзвінокЗалиште заявку!
Ми вам передзвонимо протягом 5 хвилин

    О насAudit Sirius Plus
    Более 16 лет оказываем услуги для малого и среднего бизнеса
    03055, Украина, г.Киев проспект Победы 22, оф 38
    НавигацияМеню
    Обратный звонокОставьте заявку!
    Мы вам перезвоним в течении 5 минут

      Розробка сайтуРазработка сайта My master

      © Auditsirius 2011-2023