Пн - Пт10:00 - 18:00
Офісм.Київ. проспект Перемоги 22, оф 38
Ми в соц. мережах

Як закрити ФОП в Україні

17.11.20220

ФОП – приватний підприємець, який має власний бізнес. ФОП може закрити діяльність, якщо забажає це зробити з власної особистої ініціативи. Підстав до такого кроку існує кілька, також є різні методи успішної ліквідації компанії. Людина звертається з власної ініціативи до державного реєстратора, подає заяву через інтернет, користуючись програмою «Дія».

Якщо зважати на факт, що в нашій країні зараз воєнний стан, багато підприємців не змогли або не встигли закрити діяльність, користуючись додатком «Дія». Навіть заяви, які подавалися напередодні вторгнення країни агресора, не набули реакції.

Ліквідація ФОП

На даний момент закриття роботи ФОП – найнагальніша, важлива реєстраційна дія. Міністерство юстиції України дало дозвіл виконувати процедуру навіть під час ситуації, що склалася, війни. І це незважаючи на те, що обмежена робота таких об’єктів:

  • Єдиного реєстру країни;
  • Юридичних осіб;
  • Нотаріусів;
  • громадських формувань;
  • Приватні підприємці.

За нинішніх умов закрити ФОП в Україні можна таким чином

  1. Сьогодні, коли в Україні складний стан, закрити ФОП можна так – особисто звернутися до реєстру України. Після 06. 03. 2022 року було зменшено кількість державних органів, які реєструють закриття чи відкриття ФОП під час воєнного стану.
  2. На даний момент користуватися єдиним реєстром країни можуть лише державні реєстратори, посадові особи Міністерства юстиції, включені до заздалегідь затвердженого списку. Міністерство Юстиції регулярно оновлює перелік територіальних інстанцій та місць, де дозволяється виконувати реєстрацію приватного бізнесу, підприємницької діяльності. Оскільки в багатьох регіонах країни активно ведуться бойові дії, окуповано деякі території, роботу певних реєстраторів тимчасово припинено. Люди просто фізично що неспроможні повноцінно виконувати свої обов’язки.
  3. Виконати реєстрацію про закриття ФОП сьогодні можна з будь-якої країни, незалежно від знаходження підприємницької особи. Необхідно знайти функціонуючого реєстратора, заповнити спеціальну заяву, подати її особисто. У заяві наголошується, що підприємець припиняє свою діяльність, закриває роботу. Під час подачі пред’явнику необхідно мати паспорт, ВД.
  4. Якщо заяву подає представник ФОП, він додатково надає екземпляр оригінального документа (папір має завірити нотаріус), який підтверджує повноваження. Цей документ не потрібний, якщо необхідні дані занесені до єдиного реєстру України.
  5. З того часу, коли вноситься документ про припинення ФОП до єдиного реєстру України, людина позбавляється статусу підприємницької особи, завершує свою діяльність остаточно. З моменту подання відповідної заяви запис про ліквідацію ФОП фіксується у реєстрі швидко, процедура займає максимум добу.

Також хочемо нагадати, що для ФОП 1, 2 та 3 груп доступна послуга сплати податків у мобільному додатку “Дія”.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *

Про насAudit Sirius Plus
Понад 17 років надаємо послуги для малого та середнього бізнесу
03055, Україна, м.Київ проспект Перемоги 22, оф 38
https://auditsirius.com.ua/wp-content/uploads/2021/06/logo-gold-2021_montazhnaya-oblast-1.png
https://auditsirius.com.ua/wp-content/uploads/2021/06/coin-gold-2021-footer.png
Зворотний дзвінокЗалиште заявку!
Ми вам передзвонимо протягом 5 хвилин

    О насAudit Sirius Plus
    Более 16 лет оказываем услуги для малого и среднего бизнеса
    03055, Украина, г.Киев проспект Победы 22, оф 38
    НавигацияМеню
    Обратный звонокОставьте заявку!
    Мы вам перезвоним в течении 5 минут

      Розробка сайтуРазработка сайта My master

      © Auditsirius 2011-2023